4 Ekim 2016 Salı

Tuzlu Papatya Kurabiye




Annem bu tarifi internetten bulup defterine not etmiş (Tarif sahibi bilinmiyor yani :) )
Geçen gün defterinde görünce de denedi pek güzel oldu. Bende resimleyip paylaşmak istedim. Deneyenlere şimdiden kolay gelsin diyelim ;)

Tuzlu Papatya Kurabiye

150 gr.oda ısısında yumuşamış tereyağ veya margarin
2 yumurta (1'nin sarısını üzeri için ayırın)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzerine : Çörekotu ve haşhaş

Yapılışı

1- Bütün malzemeyi iyice yoğurun. 
2- Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
3- Bir tane bezenin etrafına beş tane dizip papatya şekli verin
4- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün (Araları da girsin ki piştikten sonra kırılmasın)
5- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder