15 Nisan 2015 Çarşamba

Yabanmersinli Pasta




Yabanmersinli Pasta

Pandispanyası (18 cm’lik kalıp için)

3 Adet Yumurta
3 türk kahvesi fincanı Toz Şeker
1 türk kahvesi fincanı Yoğurt
1 yemek kaşığı Sıvı Yağ
2 yemek kaşığı Kaynar Su
3 türk kahvesi fincanı Un
Kabartma Tozu - vanilya

Üzeine :Yabanmersini (tane) kakao

Islatma suyu :Yarım su bardağı suyu 2 yemek kaşığı tozşeker ile birlikte kaynatın.Soğuduktan sonra 1 paket vanilyayı ekleyin...

Cherry Blossom

Yabanmersini peltesi :1 küçük kase yabanmersini (taze) 1 su bardağı su,3 yemek kaşığı şeker,2-3 kaşık nişasta

Peltenin Yapılışı : Yabanmersinlerini, nişastayı,şekeri ve suyu robottan geçirip süzün. Bu karışımı pelte gibi pişirin (çok sıvı olmasın) Soğumaya bırakın
Cherry Blossom

Kreması :3 yemek kaşığı un ,7 yemek kaşığı tozşeker, Yarım lt süt, 25gr.margarin ,Vanilya

Kremanın yapılışı :Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.Ateşten aldıktan sonra vanilya ve margarini ilave edip iyice çırpın.  Bu kremayı bir kenarda soğumaya bırakın.

Yapılışı

Pandispanya malzemesini iyice çırpıp yağlanmış kalıba dökün. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin. İkiye kesip kelepçeli kalıba yerleştirin ve ıslatıp önce krema onun üzerine de pelteyi sıvayın. İkinci keki de üzerine koyup ıslattıktan sonra kalan kremayı sürün kakao serpip yabanmersini ve ahududu ile süsleyerek buzdolabında soğutun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder