25 Mart 2015 Çarşamba

Zebra Muhallebi




Zebra Muhallebi

1 lt. süt
5 çorba kaşığı un
8 çorba kaşığı şeker
25 gr. tereyağ ya da margarin
1 paket vanilya
3 çay bardağı kırmızı renkli meyve suyu + 1 çorba kaşığı nişasta
Yapılışı
Süt, şeker, un ve tereyağını bir tencereye alıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Muhallebiyi ikiye ayırın. Meyve suyunda nişastayı eritin ve tencerede kalan muhallebiye döküp pişirmeye devam edin.
Altını kapatıp yağlı kağıt yada folyo serilmiş bir kelepçeli kalıba 1 kepçe beyaz bir kepçe pembe muhallebi dökün muhallebiler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Oda ısısında soğuyunca buzdolabına alıp iyice soğumasını bekleyin dilimleyerek servis edin...
Not :Bu tarifi kakaolu beyaz yada renk renk olarak şekilde de yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder