16 Mart 2015 Pazartesi

Aynı Tariften Farklı Lezzetler - Zebra Kek + Reçelli-Tarçınlı ve Üzümlü Kek



"Aynı Tariften Farklı Lezzetler"

Zebra Kek + Reçelli-Tarçınlı ve Üzümlü Kek

3 yumurta
2 su bardağı tozşeker (İlk defa 1,5 su bardağı koydum bana kâfi geldi)
2 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
4 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı kakao
Vanilya
1 tüp limon esansı yada limon kabuğu
Kabatma tozu

-Yapılışı-

Yumurta ve şekeri rengi açılana dek köpürtün.Kakao hariç tüm malzemeyi ekleyip karıştırın.

Zebra Keki Yaparken : Bu hamuru ikiye ayırın ve birine kakao ekleyip iyice karıştırın.Yağlanmış kek kalıbının tam ortasına 1 nescafe fincanı beyaz hamur dökün. Beyaz hamurun ortasına da 1 nescafe fincan kakaolu hamur dökün sonra onun ortasına tekrar beyaz hamur dökün ve iki hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın (Ben en son kürdanla çizikler atıp ebrû yapar gibi desen yapıyorum) Önceden ısıtılmış fırında pişirin…

Küçük zebra kekler içinde muffin kalıplarına 1 yemek kaşığı beyaz hamur 1 yemek kaşığı kakaolu hamur olarak döküp pişirin.

Reçelli Tarçınlı ve Üzümlü Olan Keki Yaparken : Yukarıdaki temel hamura kakao eklemeden bir kısmını küçük tart kalıbına dökün bir kısmını da düz küçük muffin kalıplarına dökün. Tart kalıbında olanlara henüz bir işlem yapayın öyle pişirin. Diğerlerinin yarısına üzüm yarısına da tarçın serpip pişirin.

Kekler piştikten sonra tart kalıbında olanları ters çevirin ortasındaki havuza vişne reçeli veya herhangi bir marmelat sürün. Fındık ve kiraz ile süsleyin.

Not : Kek hamuruna su yerine sütte koyabilirsiniz ama asıl tarif su ile oluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder