7 Aralık 2014 Pazar

Sokak Simidi


 

Sokak Simidi

Bu tarifi bir yemek programında görüp denemiştim. Tek sıkıntısı pişer pişmez yenmesi lazım (öyle yapayım da yarın yerimlik bir tarif değil ) bekleyince hafiften sertleşiyor ama yine de lezzet anlamında beğendim...

2,5 su bardağı un
20 gr. yaşmaya
Aldığı kadar ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz

Bulamak için : Pekmezli su , kavrulmuş susam

Yapılışı

Maya ve şekeri ılık suda eritin. Diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. (yada simidin büyüklüğünü ne kadar isterseniz o kadar parçaya bölün) her parçayı çubuk gibi açarak uzatın. İki tanesini birbirine dolayın ve ucunu birleştirerek simit şekli verin. Önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 30-40 dakika bekledip 200 derecelik fırında pişirin.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder