9 Aralık 2014 Salı

Içli Köfte


Bu tarifi tv'de bulgurcu teyze ve Refika Bingöl (Refika'nın Mutfağı) yapmıştı. Merak edip denedim acayip kolay oldu elimi bile değdirmeden kaşık ve streçle şekillendi.

İçli Köfte

2 su bardağı ince çiğköftelik bulgur
3 yemek kaşığı irmik
2 yumurta akı
1 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı salça (az yağ ile kavurdum çünkü çiğ tadını sevmem)
Tuz

İçi : Soğan, kıyma,karabiber ,tuz (Tv'de cevizde koymuştu sanırım) hepsini kavurup soğutuyoruz

Yapılışı

Bulguru 5-6 saat önceden ıslatın. Robotta bulgur ve diğer malzemeleri iyice çekin.

Şekil vermek için streç filmi açın ortasına 1 yemek kaşığı bulgur hamurundan koyun. Üstüne streç kapatın ve oklava ile açın. Fincan tabağı büyüklüğünde olunca içine kıymalı harçtan koyun ve folyoyu tutarak çiğbörek yapar gibi kapatın. Kenarlarını bastırıp tabakla fazlalığını alın. Folyoyu açıp içinden şekillenmiş köfteyi alıp tabağa koyun.

Tarifi tv'de haşlayarak yaptıklarını gördüm o yüzden çoğunu haşlayıp sadece bir iki tanesini denemek için kızarttım. Sizde kendi zevkinize göre yapabilirsiniz







  



Kızartılarak yapılan...


Haşlanarak yapılan...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder