21 Aralık 2014 Pazar

Çokoprens ve İstiridye Görünümlü Kurabiye


Çokoprens ve İstiridye Görünümlü Kurabiye

Tek hamurdan farkı kurabiye denemeleri...

1 yumurta
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı dolusu süt tozu
80 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağ (Ben margarin kullandım)
Vanilya (limon kabuğu da hoş olur)
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için : Bitter çikolata, fındık içi ve hindistan cevizi

Yapılışı

Bütün malzemeyi yoğurup istediğiniz şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin yada muffin kalıplarına koyun (Ben muffin kalıbı kullanırken hamuru önce açıp kase ile kestikten sonra kalıba yayıp ortasını boş bıraktım ona rağmen kabarıp içini doldurdu o yüzden tamamen hamur koymayın) önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında beyaz kalacak şekilde dikkatlice pişirin

Piştikten sonra çikolatayı benmari usulü eritip resimde görüldüğü gibi kurabiyelerin yarısını batırıp fındığa yada hindistan cevizine bulayın. Çokoprens gibi olanlar içinde iki yuvarlak kurabiyenin içlerine çikolata sürüp sandviç gibi kapatın. Kısa süre buzdolabında tutarsanız çikolatalar akmaz

-*-*-*-

Ben deneme amaçlı yaptığım tarifleri genelde yarı malzeme ile yaparım. 2 yumurta 10 yemek kaşığı şeker vs şeklindeydi ama ben tüm malzemelerin yarısını koydum. O yüzden yukarıdaki malzemeler gözünüze az görünebilir. Siz daha çok çıksın isterseniz tam ölçü olarak kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder