27 Kasım 2014 Perşembe

Balkabaklı Tatlar

 Büyütmek için üzerine tıklayabilirsiniz...

Balkabaklı Tatlar

İlk iki tarifin resmini balkabağı tatlısı yapıp sunum denemeleri yaparken çekmiştim. 3. olanı da dün yaptım

1 Tatlı: Balkabaklarını damağınıza uygun miktarda şeker ve az su ile tatlısını yapar gibi pişirin.

Bu tatlının alt tarafını hazır keki un haline getirip içine az süt ve ceviz içi ekleyerek yaptım. Yuvarlak kalıbın altına 1 cm kadar bu kek kırıntısından koyup bastırdım ve üstüne ezdiğim balkabağını koydum. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp kupta kullandığım cremole ve cevizle süsledim

-------------------------*

2 Tatlı : Balkabaklı Kup

Balkabaklarını damağınıza uygun miktarda şeker ve az su ile tatlısını yapar gibi pişirin.

Yumuşayan balkabaklarını ezin. İçine ceviz ve hindistan cevizi ekleyip kuplara doldurun. Üzerine vanilyalı cremole dökün.

Ceviz ve tarçınla süsleyip soğuduktan sonra servis yapın.

-------------------------*

3 Tatlı : 1 dilim balkabağını soyup küp küp doğrayın (1 kase kadar çıkıyor) 1 çay bardağı şeker ve 2 çay bardağı da suyu ekleyip birlikte pişirin.

1 su bardağı süt,1 yemek kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı (çok tepeleme değil) un ile bir muhallebi yapın (Kabağı pişirdiğim tencerede kalan suyu da için koydum. Kabak hepsini çekmemiş şerbet gibi olmuştu) Vanilya da ekleyip çırpın. Yuvarlak kalıbınıza önce muhallebiyi koyun. Kabuk tutunca balkabağı püresini koyun. Buzdolabında soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp cevizle süsleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder