21 Kasım 2014 Cuma

Hurma Tatlısı



Hurma Tatlısı

Eski yemek dergilerini gözden geçirirken minik bir kitapçıkta görüp denedik. Sonuç oldukça güzeldi ;)

150gr. yumuşamış margarin
1 çay bardağı çiçek yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

İçine : 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Şurubu : 4 su bardağı şeker, 3 su bardağı su

Yapılışı

Hamurun malzemesini bir kapta iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yassılaştırın. İçine ceviz koyup iki ucunu kapattıktan sonra ters çevirip fritözün süzgeci ile hafifçe bastırın (çizikler için) Tatlıları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkan tatlıya ılınan şerbeti döküp çektikten sonra süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder