20 Ekim 2014 Pazartesi

Nk'den Deneysel Çalışmalar : Elmalı ve Tarçınlı Ayva Suyu




Nk'den Deneysel Çalışmalar : Elmalı ve Tarçınlı Ayva Suyu

Kendileri az önce yaptığım bir tariftir hatta dumanı üstüne :)
Hmm itirafta geliyor tarifi herhalde olur diyen bir kafayla uydurmuş bulunmaktayım sonuç sürpriz yani ;) ama sıcakken denedim bence başarılı sık sık yaparım gibi gözüküyor.


-*-*-*-

Elmalı ve Tarçınlı Ayva Suyu

(1 büyük şişe için)

1 büyük ayva
1 sarı elma
1/2 çay bardağı (küçük olan) şeker (Damak tadınıza göre çoğaltıp azaltabilirsiniz yada hiç koymayabilirsiniz ama miktar bana tam geldi)
4 karanfil

Süslemek için : Tarçın

Elma ve ayvayı soyup dilimleyerek tencereye alın. Üzerine karanfilleri ve tencere dolana kadar suyu koyup kaynatın. Ayvalar iyice yumuşadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra içinden sadece karanfilleri çıkartarak blenderdan geçirin (Pürüzsüz olmalı isterseniz süzebilirsiniz. Ben süzmedim). Salep kıvamında olacak gerekirse kaynamış su ekleyip bir iki taşım daha kaynatabilirsiniz. Ilık içmek gibi bir düşünceniz yok ise cam bir şişeye alıp buzdolabında saklayın.

Ben tarçını çok sevdiğim için resmi çekerken üstüne biraz serptim. Tabi bu sizin isteğinize bağlı. Ayrıca sıcağa yakın ılıklık da içildiği takdirde boğaz ağrısına da iyi geleceğini düşünüyorum. Karanfil tarçın ve ayva bu konuda gerçekten iyidir



Bence içeriğe armut da eklenebilir...





 Elmalı ve Tarçınlı Ayva Peltesi

2 su bardağı yukarıda tarifini verdiğim elmalı ve tarçınlı ayva suyu
2,5 çorba kaşığı dolusu irmik

Yapılışı
Meyvesuyu ve irmiği muhallebi yapar gibi pişirip silikon kalıplara paylaştırın. İlk sıcaklığı çıkınca buzdolabında iyice soğumasını bekleyin. Servis yaparken tabağa ters çevirip isteğe göre tarçın serpin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder