6 Eylül 2014 Cumartesi

Elmalı + Kayısılı + Balkabaklı Mini Tart


Bu tarti cok severim en eski tariflerimdendir. Hatta malzemeleri gozkarari bile koysaniz tutuyor denedim :) Balkabakli ve seftalili olani da daha sonra ekleyecegim...

 Elmali Mini Tart

1 cay bardagi eritilmis margarin
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi yogurt
Vanilya
Kabartma tozu
4 yemek kasigi tozseker
3 su bardagi un

Ic malzeme :2 buyuk kirmizi elma rendesi,1 cay bardagi tozseker,1 tatli kasigi tarcin,3 yemek kasigi iri kiyilmis ceviz ve 2 yemek kasigi kuruuzum

Icin hazirlanisi :Elma ve sekeri pisirin elma suyunu cekince altini kapatip tarcin,ceviz ve kuruuzumu ekleyin. (kuru uzum ve ceviz istege bagli konmayabilir)



Alternatif iç harçlar : Kuru kayısıyı yada balkabağını bir miktar şeker ve su ile haşlayıp püre yapın.

Uzerine surmek icin :Herhangi bir recel (ben visne receli kullandim)

Uzerine :Kiraz sekerlemesi,hindistancevizi ve fistikici


 
Yapilisi :Un ve Kabartma tozu haric tum malzemeyi karistirin sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip yogurun (cok sert bir hamur olmasin).Yaglanmis minik tart kaliplarina bir miktar hamur kopartip yayin ortadaki bosluga elmali harc koyun ve uzerine kafes yapin eger kafes yapmak zor gelirse yada zamaniniz yoksa tartlarin uzerine doseyeceginiz kadar hamuru hafif sertlesmesi icin buzluga koyun sonra o hamuru tartlarin uzerine rendeleyin.).Onceden isitilmis firinda pisirin.Sicakken uzerine sevdiginiz bir recelden surun (yumusasin ve susleri tutsun diye) ve susleyin...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder