1 Ağustos 2014 Cuma

Tavuklu patlicanli yufkadan pide / Citir yufkali patlican ezmeli tavuk - Aynı Tariften Farklı Lezzetler


Bu tarifi forum sitemizde düzenlenen "5 malzeme 1 tarif / Tuzlular" yarışmasında yapmıştım.  Kaşar Peyniri-Tavuk-Yufka-Patlıcan-Yoğurt kullanılması zorunlu malzemelerdi. 

Oylama sonucunda "En İyi Sunum" ve "En Yaratıcı Tarif" olarak 1.olmuştum

 Tavuklu patlicanli yufkadan pide
(2 kisilik)

1,5 yufka
Islatmak icin siviyagli su (az miktarda)


Ici icin
2 patlican
2 parca tavuk gogus eti
1 tane buyuk sogan
1 kirmizi biber
1 tatli kasigi salca
Az maydanoz -kurutulmus vardi 2 tutam serptim
Tuz,karabiber,pulbiber az kori

Uzerine: Kasar rendesi ve kirmizi biber


Surmek icin :Tereyag

Kaseler icin : Dereotu ve yogurt karisimi

Yapilisi
Patlicanlari kozleyip siviyag ve tuzla karistirin.Sogani ve kirmizibiberi kucuk karelere bolup hafif kavurun. Minik dogradiginız tavuklari ekleyip kendi suyunu cekene kadar kavurun. Salcayı ekleyip iki cevirdikten sonra baharatini ekleyin. Altini kapatip maydanoz serpin.

1.yufkayi 4 parcaya bolun (ucgen olarak) ilk yufkayı elinizle bolca siviyagli su ile islatin ikinci yufkayida onun uzerine koyun.Kenarlarini almadan 2-3 tur sigara boregi gibi sarın sonra ondeki parcayi iceri kivirın yani resimdeki gibi pide sekli verin. Ilk once kozlenmis patlicani paylastirip yayin. Onun uzerinede tavugu paylastirip firinlayın. Kenarlari kizarinca uzerine kasar rendesi pulbiber ve kirmizibiber parcalarini yerlestirin. Kasar eriyene kadar daha pisirin.

Kalan yarim yufkadan 6 tane kare kesin. Silikon kalibin tersini yaglayip 2 tane yufkayi caprazlama koyun. Kenarlari kizarana kadar firinlayın. Soguyunca iclerine dereotlu-yogurt koyup servis tabagina alın...

----------------

 Citir yufkali patlican ezmeli tavuk

5 malzeme 1 tarif yarismasinda yaptigim pidede kullanilan malzemelerle yapmistim yufkalari ince kesip firinladim ortasina patlican begendi koyup tavuklu karisimi (daha az salcalisi) hafif kasarla firinladim begendinin ortasina koydum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder