16 Ağustos 2014 Cumartesi

Nk'den Milföylü Tatlılar / Tahin Helvali Findikli Milfoy Tatlisi


Nk'den Milföylü Tatlılar : Tahin Helvalı Fındıklı Milföy Tatlısı

Yine eskilerden kalma sallamasyon bir tatlıyla karşınızdayım. Milföy kullanarak baklava yapmıştım ve güzel olunca farklı tatlar da denemek istedim. Bu da onlardan biri...

Malzemeler
Milföy hamuru
Tahin helvası
Fındık


Şerbet : Şu ve şekeri kaynatın (Ben sevmediğim için şerbete pek limon sıkmam o kısım size kalmış) Standart olarak hazırlanmış şerbetinizin miktarını kullanacağınız milföy adetine göre arttırıp çoğaltabilirsiniz.

Yapılışı
Milföyleri 4 kare elde edecek şekilde kesin.Yarısının ortasına gazoz kapağıyla delikler açın. Üste delikli olan gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Ortasına ezdiğiniz tahin helvasını koyduktan sonra bütün fındık batırın.Önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana dek pişirin. Ilık tatlıya ılık şerbeti gezdirip isteğinize göre süsleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder