23 Temmuz 2014 Çarşamba

Seftali - Bogurtlen&Uzum - Reyhan Serbetleri



Seftali - Bogurtlen&Uzum - Reyhan Serbetleri

Sira ile sayayim : Bogurtlen&Uzum Serbeti - Seftali Serbeti - Reyhan Serbeti


Bogurtlen&Uzum Serbeti

Yarim kg bogurtlen
Yarim kg siyah uzum
1 tencere su
Damak tadina gore seker

Yapilisi

Tum malzemeyi tencereye alip kaynatin. Soguduktan sonra suzup siselere doldurun.


Seftali Serbeti

Denemelik yaptim o yuzden miktarlar bu seferlik az bir sonraki yapisimda miktari cogaltacagim onu da altina not duserim

1 buyuk yada 2 orta boy seftali
2 corba kasigi seker
Orta boy tencerenin yarisi kadar su
6 karanfil

Yapilisi

Seftalileri yikayip kabuklari ile 2-3 parcaya bolerek tencereye alin. Suyunu karanfilini ve sekerini ekledikten sonra kaynatip rengi donup hosca kokunca altini kapatarak sogumasini bekleyin. Suzup siselere doldurduktan sonra buzdolabinda muhafaza edin

Seftalileri parcalamayin yada suzerken ezmeyin sadece suyunu alin yeterli. Pisen seftalileri de uzerine kaymak yada dondurma koyarak yiyebilirsiniz


Reyhan Serbetini Ferah ablamin tarifinden yaptim


Diger Ev Yapimi Serbetlerim

Karanfilli Erik Suyu

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder