17 Temmuz 2014 Perşembe

Revani

 
Bu cok eski bir tarifimiz :)  Annem duz tepsiye dizip baklava dilimi gibi keser bende minik porsiyonlar halinde yaparım. Tarifin nerdeyse tutmama sansı hiç yok. Sadece elde cirpmak yerine mikser kullanılırsa dokusu farklı oluyor.  Ben elde cirpmayı tercih ediyorum.

Eğer daha az yapmak isterseniz aynı tarife hiç dokunmadan sadece nescafe fincanı yerine Türk kahvesi fincanı ile hazırlayabilirsiniz...

Revani

3 yumurta
1 nescafe fincani irmik
1 nescafe fincani un
1 nescafe fincani tozseker
1 nescafe fincani yogurt
Yarim nescafe fincani siviyag
1 paket kabartma tozu

Serbeti :3 nescafe fincani tozseker,3 nescafe fincani su ve vanilya

-Yapilisi-

Yumurta ve sekeri iyice cirpin. Diger malzemeleri de ekleyip karistirdiktan sonra yaglanmis kucuk silikon kek kaliplarina paylastirin (Kucuk kalip yoksa duz bir kek tepsisine de koyabilirsiniz. Kalip secimi istege baglı) Onceden isitilmis 180 derecelik firinda kizarana dek pisirin.Pisip ilk sicakligi ciktiktan sonra ılınan serbeti dokun. Samfistik kiraz sekerlemesi ve hindistan cevizi ile susleyin...

Serbetin yapilisi :Sekeri ve suyu bir tencerede 2-3 dakika kaynatin altini kapattiktan sonra ilinmaya birakin.Vanilyayi ekleyip karistirdiktan sonra tatlinin uzerine dokun.
 Not : Cırpma islemleri sirasinda mikser kullanmayin. Elde cirpinca daha iyi sonuc aliniyor




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder