11 Temmuz 2014 Cuma

Papatya Kurabiye




Papatya Kurabiye

1 paket onceden eritilip tekrar dondurulmus margarin (tas gibi olmasin)
1 su bardagindan 1 parmak eksIk pudra sekeri
3,5 su bardagi un
1-2 corba kasigi kakao

-Yapilisi-

Yag yogurabilecek kivamda yumusadiktan sonra pudra sekerini ekleyip iyice yogurun unu da ekleyip yogurmaya devam edin.Hamurun yarisindan biraz az bir miktar ayirip az olana kakaoekleyip yogurun (sert olursa az az 2-3 yemek kasigi su ilave edin). Kakaolu hamurdan 1 tane findiktan biraz buyuk olacak sekilde parca kopartip yuvarlayin ve etrafina ayni boyda 6-7 tane beyaz hamurdan koparttiginiz bezeleri yerlestirin ve hafif yaglanmis veya yagli kagit serilmisfirin tepsisine dizip hamurlar bitene kadar ayni islemleri yapin.Onceden isitilmis firinda uzeri beyaz alti pembe olacak sekilde pisirin...

Not :Hamur cok zor toparlanir sakin yapamadim diye dusunmeyin once kum gibi olur yogurdukca toparlanir...

Benzer tarif için tıklayın : Recelli-Lokumlu-Cicekli karisIk Kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder