24 Haziran 2014 Salı

Karanfilli Erik Suyu




Bu sefer tarif benden değil annemden geldi :) Sabah kalktığımda iki çeşit erik suyu dolapta soğuyordu. Kendisi simdi de vişne suyu kaynatmakla meşgul...

Karanfilli Erik Suyu

1 kg kirmizi erik
10 karanfil
Damak tadina gore seker

Yapilisi
1 tencere suya yikanmis erikleri ve karanfilleri ekleyip kaynatin. Ocaktan almaya yakin eger istiyorsaniz sekerini ekleyin eriyince ocagi kapatin. Soguyan erik suyu cam siselere doldurup buzdolabinda muhafaza edin. 

Not : Bu tarifi iki cesit eriğe farklı tencerelerde kullanacaksınız.

-*-*-*-

Sekere miktar vermedik annemin şekeri var o sekersiz pişiriyor sonra bana ayırıp damak tadıma göre miktarı degistirerek ekliyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder