6 Haziran 2014 Cuma

Cevizli Şanti Dondurması Eşliğinde Brownie


Forum sitemizde "5 malzeme 1 tarif - Tatlilar" yarismasi yapmıştık ve orada arkadaşların oyları ile sunumum birinci oldu. Anket usulü belirlenen kullanılması zorunlu malzemeler "Çikolata, Yumurta, Süt, Kuruyemiş ve Şanti" olmuştu. Bende diğer arkadaşlarım gibi o malzemeleri kullanarak bu brownie''yi hazırladım. Umarım sizde beğenirsiniz...

Cevizli Şanti Dondurması Eşliğinde Brownie

1 yumurta
80 gr. bitter çikolata
25 gr.tereyağ
Yarım çay bardağı şeker (Şeker eklemek istemeyen olursa sıkıntı değil ara sıra öyle de yapıyorum)
Yarım çay bardağı un

Cevizli Şanti Dondurması için : 1 avuç ceviz, 1 paket tozşanti, 1 çay bardağı süt

Süs için : Vişne reçeli


Yapılışı


Cevizli Şanti Dondurmasının Yapılışı : Cevizi dişe gelir şekilde ezip üzerine serpmek için bir miktar ayırın. Ayrı bir yerde süt ve şantiyi çırpıp kalan cevizi içine ekledikten sonra buzdolabında biraz dondurun.

Brownie için : Tereyağı eritip altını kapattıktan sonra çikolatayı parçalara ayırarak içine ekleyin. Çikolata tereyağın sıcaklığı ile erirken bir kasenin içinde yumurta şeker ve unu karıştırıp eriyen yağlı çikolataya ekleyin. Birbirlerine yedirdikten sonra hiç bekletmeden hafif yağlanmış kalıplara (tercihen silikon kek kalıbı) paylaştırıp 200 derecelik fırında 5-7 dakika pişirin. Fırına göre pişme süresinde farklılık gösterebilir. Üstü kabuk tutsa yeterli...

Brownie çıkınca hemen servis tabağına alıp üzerine 1 top cevizli şanti dondurması koyun. Süslemek içinde bir miktar ceviz serpip vişne reçeli tanesi ile renklendirin. Afiyet Olsun

Not : Resimde görüldüğü üzere bu brownieyi yaparken farklı sunumlarda deneyebilirsiniz.
Portakal kabuğu içinde yapılan şekli için bir portakalı ikiye bölüp içini çıkartın. Brownie hamur halindeyken içine koyup bu şekilde pişirin...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder