10 Mayıs 2014 Cumartesi

Meyveli Yaş Pasta + Kakaolu Vişneli Pasta




*Meyveli Yaş Pasta + Kakaolu Vişneli Pasta*

15 Nisan'da dogumgunum sebebiyle bu pastayı yapmıştım ama eklemek simdi kısmet oldu. Cok pratik ve leziz bir tariftir denerseniz begeneceginizi dusunuyorum :)


*Pandispanyası*
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım kahve fincani sıvıyağ
1 tüp limon esansı

*Islatma suyu*
1 su bardağı kaynak su, 3 tatlı kaşığı dolusu şeker, 1 vanilya
Hepsini kaynatmadan karıştırın soğumaya bırakın

*Kreması*
Cheesecake yap paketini üstündeki tarife göre hazırlayın. 1 paket krem şantiyi de 1 su bardağı süt ile çırpıp cheesecake kremasına ekleyin.

*Meyveler* Portakal reçeli tanesi, vişne reçeli tanesi, kivi

*Üstünü süslemek için* Ahududu sosu, hindistancevizi, jelibon

*Yanlarına* Kakaolu kek yada Kakaolu bisküvi kırıntısı

*Yapılışı*

Pandispanyası için şekeri ve yumurtaları mikserde iyice köpürtün. Sıvı malzemeleri koyup kuru malzemeleri de "eleyerek" içine ekleyin. Kaşıkla karıştırdıktan sonra kenarları yağlanmış ve tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin (bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın)

Kek pişip hafif soğuduktan sonra kelepçeden çıkarıp fırının ızgarasına alın ve iyice soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra 3 kat olacak şekilde kesin. Kelepçeli kalıba ilk katı koyup ıslatın. Kremadan koyup vişne ve portakal reçeli serpiştirin. Tüm katları aynı şekilde hazırlayıp en üstüne kremayı sıvayın.

Pastanın kenarlarını kakaolu kek yada kakaolu bisküvi kırıntısi ile kaplayın. Üzerine ahududu sosu döküp süsleyin.





Hamuruna kakao katılmış baton pasta hali



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder