26 Mayıs 2014 Pazartesi

Ev Yapımı Tarhana



Ev Yapımı Tarhana

1 kg kozlenmis veya haslanmis kirmizi biber
Yarim kg yogurt
Yarim kg dogranmis sogan
150 gr.biber yada domates salcasi (miktari azaltip cogaltabilirsiniz ayrica yari yariya da kullanilabilir)
Yarim kg domates (rende)
Yarim ekmek hamuru (kendinizde mayalayabilirsiniz)
2 yemek kasigi tuz
Aldigi kadar un (1 kg kadar)

Yapilisi
Butun malzemeyi derin bir kapta yogurun (ele yapisan bir hamur olmali hatta kasıkla bile karıstırabilirsiniz). 3 gun boyunca kabardikca yogurun yada  kasıkla karıstırın (Resimde sağ altta görünen gibi olacak) .Temiz bir bezin uzerine kucuk parcalar halinde yayin ve acikta kurutun. Iyice kuruduktan sonra un gibi olacak sekilde ince bir suzgecten ezerek gecirin kurutmaya devam edin.Kavanozlara yada en güzeli bez torbalara doldurup arzu ettiginiz zaman icinden birkac kasık alip suda eritin ve pisirin.Servis yaparken tabaga arzu ettiginiz kadar ekmek dograyin corbayi dokup beyaz peynir isteğe göre taze soğan ve sucukla susleyin en son kirmizi biberli tereyag gezdirin. Çorba sade icilebilecegi gibi uzerine kavrulmus soganli kiymada serpilebilir o hali de harika olur.

Not : Eğer kurutma isi zor gelirse bizim son zamanlarda yaptığımız gibi hamuru az az yapıp bir borcama tek seferlik toplar halinde dökerek buzlukta saklayabilirsiniz. Donduktan sonra buzdolbi poşetine alabilirsiniz. Pisirme öncesi bir miktar suda bekletip blenderdan gecirmeniz ve pişirmeniz yeterli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder