29 Mayıs 2014 Perşembe

Çiçek Tatlısı

Bu tatlı cok eski bir tariftir bir yemek dergisinde görür görmez denemis ve cok begenmistik. Tek dezavantajı bekleyince yumusaması onun dısında oldukca lezzetli...


Çiçek Tatlısı

1 Yumurta
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Türk kahvesi fincanı eritilmiş margarin
Aldığı kadar un

Süslemek için ceviz veya fıstık içi

Şerbeti
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

Yapılışı
Bütün malzemeyi kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurun. Düz bir zeminde hamuru kurşun kalemden biraz daha ince olacak şekilde açın.Açtıktan sonra 3 farklı boyda yuvarlaklar kesin (su bardağı,çay bardağı ve gazoz kapağı) her yuvarlağı 4 yerinden bıçakla çizikler atın ve üst üste 3 yuvarlağı koyup ortasına iyice bastırın altın rengi olana dek yağda kızartın.Kızaran tatlıları ılık şerbete atıp 4-5 dak. bekletip servis tabağına alın ceviz veya fıstık içi ile süsleyin...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder