29 Mayıs 2014 Perşembe

Çiçek Tatlısı

 
Bu tatlı cok eski bir tariftir bir yemek dergisinde görür görmez denemis ve cok begenmistik. Tek dezavantajı bekleyince yumusaması onun dısında oldukca lezzetli...


Çiçek Tatlısı

1 Yumurta
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Türk kahvesi fincanı eritilmiş margarin
Aldığı kadar un

Süslemek için ceviz veya fıstık içi


Şerbeti
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker 


Yapılışı
Bütün malzemeyi kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurun. Düz bir zeminde hamuru kurşun kalemden biraz daha ince olacak şekilde açın. Açtıktan sonra 3 farklı boyda yuvarlaklar kesin (su bardağı,çay bardağı ve gazoz kapağı) Her yuvarlağı 4 yerinden bıçakla çizikler atın ve üst üste 3 yuvarlağı koyup ortasına iyice bastırın altın rengi olana dek yağda kızartın. Kızaran tatlıları ılık şerbete atıp 1-2 dak. bekletip servis tabağına alın ceviz veya fıstık içi ile süsleyin...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder