30 Mayıs 2014 Cuma

Ahududulu Pasta




Ahududulu Pasta

1 tane kakaolu pastaban yada benim standart pandispanya hamurumun kakaolusu

Pandispanya hamuru icin tiklayin

Islatmak icin : 1,5 cay bardagi su ve 2,5 yemek kasigi sekeri kaynatip sogutun

Ara krema : Cheesecake yap paketi, 2,5 su bardagi sut ve portakal receli taneleri

Kenarlari : Un haline getirilmis sade potibor biskuvi ve findik

Ust Krema : 1 paket krem santi ve 2 paket sıkmalık ahududu sosu

Susleme icin : Ahududu sekerlemesi, portakal receli taneleri ve renkli pasta susu


Yapilisi

Aksamdan cheesecake kremasini cirpin ve kelepceli kaliba kekin ilk katini koyup islatin. Kremayi dokup recel taneleri serpistirdikten sonra diger kat keki koyun tekrar islatip uzerini kapatarak 1 gece dolapta bekletin.

Ertesi gun santi ile sivayip kenarlarina findikli biskuvi bulayin. En kolay yolu kelepceyi cikardiktan sonra alt tabagi ile elinize alip buyuk bir tepsi uzerinde diger elinize aldiginiz biskuvi kirintilarini kenarlara yapistirmaktir.

Ustu icin kenarlara santi sıkın aralikli olarak ahududu sekerlemesi yerlestirip bos kalan yerlere suyunu suzdugunuz recel tanelerini koyun. Ortasina ahududu soslarini dokup buzdolabinda servis yapacaginiz ana kadar bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder