18 Nisan 2014 Cuma

Yesil Mantı (Ispanaklı-Patatesli)


Yesil Manti (Ispanakli-Patatesli)

Hamuru : Un,tuz,su,ispanak

Ici : Patates,sogan,tuz,karabiber,pulbiber

Uzerine :
Sarimsakli yogurt ve kirmizibiberli tereyag,pulbiber

Yapilisi

Ici Hazirlama :
Patatesi mumkun oldugu kadar minik dograyin. Sogani da ayni sekilde dograyip az miktar yag ile 1-2 dak. kavurun. Patatesleri icine ekleyip bir sure karistirarak kavurun hafif yumusama olunca tuz ve baharatini ekleyip sogumasini bekleyin

Hamuru Hazirlama :
Cig ispanagi bir miktar su ile robottan cekin. Sonra o yesil suya un ve tuzu ekleyip yogurun. Bezelere bolup actiktan sonra kareler halinde kesip ic koyarak kapatin. Kaynayan suda haslayip uzerine yogurt ve kirmizibiberli yag gezdirin.

Hamur kalırsa oklava ile acın. İçine patatesli iç koyup kapatın ve kızgın yağda kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder