22 Nisan 2014 Salı

Pide




PİDE

Her yaptığımda kıvamı aynı olan pide tarifim...

Hamuru
3 su bardağı un
3 küçük çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tozşeker
Yarım paket yaşmaya
Yeterince tuz

1 adet çırpılmış yumurta (içine ve üstüne sürmek için)
Pulbiber,tuz (yumurtaya eklenecek)

Pırasalı iç (Bu isteğe bağlı ) : 3-4 adet incecik kıyılmış pırasa, 2 adet sivribiber,1 adet kırmızı  biber, küp doğranmış hellim peyniri (veya benzer bir peynir) sucuk

İçin hazırlanması : Pırasa,sivribiber ve kırmızı biberi yağda kavurun. Tuz ve biraz  pulbiber ekleyip ateşten alın.

Bir miktar tereyağ (üzerine sürmek için)

Süslemek için :Domates ve sivri biber

Hamurun yapılışı:

Maya ve şeker ılık suda eritilip içine un ve tuz eklenerek yoğurulur. 30 dakika dinlendirildikten sonra 4 eşit parçaya bölünüp oval açılır (Ne kalın ne ince olacak) ve her yerine pulbiberli yumurta sürülür. Kenarları bir santim kadar içe kıvrılıp pide şekli verilir.

İç malzeme 4 pide hamuruna eşit miktarda paylaştırıldıktan sonra peynir ve sucuklar dizilir. Katladığınız kenarlara da yumurta sürülür. Domates ve sivri biberi yerleştirip 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pembeleşene dek pişirilir.

Yumuşak olması için fırından çıkar çıkmaz hamurun her yerine tereyağ sürülür.

Not : Pidenizi farklı peynirler kullanarak da yapabilirsiniz. Üzerine yumurta kırılabileceği gibi kıyma yada kavurma da koyabilirsiniz. Kısacası aklınıza gelen her türlü malzeme ile pidenizi zevkinize göre yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder