13 Nisan 2014 Pazar

Kısır


 Kısır

1 su bardagi ince bulgur
3 adet sivri biber (ince kiyilmis)
Yarim demet taze sogan (ince kiyilmis)
Yarim demet maydanoz (ince kiyilmis)
Yarim su bardagi kadar siviyag
1 limonun suyu
1 tane cekirdekleri cıkarılmıs domates (minik doğranmış)
Yarim corba kasigi domates salcasi
1 cay kasigi aci biber salcasi
Tuz , pulbiber,sumak

Istege göre : Salatalık, incecik dogranmıs marul ve dereotu da eklenebilir

Suslemek icin öneriler :Sumak, maydanoz, kornison tursusu, yesillik , limon,domates

Yapilisi :Bulguru 1 su bardagi sicak su ile islatin. Salcayi siviyag ile bir sure kavurup (kavurmayınca tatlı gibi oluyor sevmiyorum :) ) diger malzemeler ile beraber bulgura katip karistirin. Istediginiz sekilde servis yapin.

Yufka canagında kısır servisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder