5 Nisan 2014 Cumartesi

Lahmacun

Favori hamurisim :) Kac kere yaptık hatırlamıyorum bile tarif çok eskiye dayanıyor...

 Lahmacun

1 yumurta
2 su bardagi un
1 tatli kasigi tozseker
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi dolusu bira mayasi (toz olan) yada 1 cay kasigi yasmaya
Aldigi kadar ilik su (yarim su bardagindan biraz fazla)

Ici : Kiyma,sogan ,domates,maydanoz,yesil ve kirmizi biber, salca,siviyag,tuz,karabiber,pulbiber

Icin yapilisi :Sogani ve biberleri minik minik dograyip siviyagda biraz kavurun. Kiymayi ekleyerek kavurmaya devam edin. Salca ekleyip 1-2 dakika daha cevirdikten sonra minik dogranmis domatesi ve baharatlarini ekleyin. En son kiyilmis maydanozu ekleyip altını kapatın.

Hamurun yapilisi

Hamur malzemesini yogurup ilik bir ortamda 15-20 dakika dinlendirin (Kisin 30 dak.). Mandalina kadar parcalar koparip ince acin. Yagsiz tavada bir yüzünü pişirip tersini cevirince ic malzemeden 1-2 yemek kasigi koyup her tarafina yayin. Altida pisince ikiye katlayip temiz bir bezin altina koyun ki digerleri piserken onlarda yumusasin ve sicak kalsin ...

Servis için sogan,marul,kirmizi lahana,turp,domates ve limon kullanabilirsiniz

-*-*-*-

Alttaki içi çigden koyup fırınlanmıs hali


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder