12 Nisan 2014 Cumartesi

Aynı Tariften Farklı Lezzetler - İrmik Helvasının Farklı Sunumları

Irmik Helvasinin Farkli Sunumlari

Dondurmali irmik helvasinin ilk populer oldugu donemde herkes onu yapiyordu. Sicak irmik helvasi kaseye konup icine dondurma yerlestirilir ve ısısının düsmesine izin verilmeden servise alinirdi. Bende de yemek yapma konusunda herkes gider Mersin'e bende giderim tersinelik vardir :) Yine ayni malzemeleri kullanarak "Irmik Helvasi Kasesinde Dondurma" yaptim. O da soyle oluyor irmik helvasi hazirlayip sicakken silikon muffin kaliplarina paylastiriliyor sonra cay bardaginin alti suya batirilip irmiklerin ortasinda bastirilarak cukur aciliyor. Bu sekilde servis yapana kadar buzdolabinda kalipla beraber bekletiyorsunuz. Servis yapilacagi zaman ise dikkatlice kirmadan silikon kaliptan cikartip icine istediginiz dondurma cesidinden koyup servis yapiyorsunuz. Suslemek icin cikolata sosu ve fıstık serpilebilir onu resimlemedim ama cok şık oluyor.

Uzerinde kiraz sekerlemesi bulunanlarda ayni mantikla yapiliyor sadece ortasina dondurma yerine krema yada muhallebi hazirlanip konuyor.

Irmik helvasinin toplari cok sekerdir (sol altta) onlarinda icine birer butun findik gelecek sekilde top yapilip hindistancevizine bulaniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder