24 Mart 2014 Pazartesi

Nk'den Yufkalı Tatlılar - Kaymaklı Cevizzade + Kus Yuvasi


 Kaymaklı Cevizzade
Bu tarifi annem tv'de gormustu. Ara sıra yaparız gercekten hos bir tatlı tavsiye ederim.

2 Yufka
(Baklava yufkası degil normal yufka :))

Ici : 250 gr.kaymak,1 kase cevizici
Uzerine : 2 yemek kasigi tereyagi (erimis)
Serbeti: 2 su bardagi toz seker, 2 su bardagi su

Yapilisi

Yufkayi actiktan sonra kaymagin yarısını sürüp cevizinde yarisini üzerine serpistirin. Yufkanın uclarını resimdeki gibi içe alıp sıkıca rulo yapin. Yufkayi 2 parmak eninde kesip yaglanmis firin tepsisine yerlestirin. Diger yufkaya da aynı islemi yapıp 2 yemek kasigi tereyagini kizdirdiktan sonra tatlilarin uzerine dokun.180 derecelik firinda uzeri kizarana kadar pisirin

Serbeti icin seker ve suyu orta ateste pisirin. Biraz koyulasınca ocaktan alin.Firindan cikardiginiz sicak cevizzadelerin uzerine soguyan serbeti gezdirin.  Kaymak ve fıstıkla süsleyip servis yapın.


-*-*-*-

Yufkadan Kus Yuvasi

Bu tatlıyı yapmak için cevizzade'nin malzemelerinden sadece kaymagi koymuyorsunuz ayni sekilde katlayip daha küçük rulo yaptiktan sonra keserek tepsiye diziyorsunuz.180 derecelik firinda pisirip serbetledikten sonra susleyip servis yapabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder