30 Mart 2014 Pazar

Nk'den Deneysel Calısmalar - Pancarli Tatli Kurabiye


Pancarli Tatli Kurabiye

Salataya pancar rendelerken aklima bu kurabiyeyi yapmak geldi. Annem ve ben bir kere daha pancarli kurabiye denemesi yapmistik ama tarifini yazmayınca elimde sadece resmi kalmisti :) simdi taze taze yapinca hemen eklemek istedim. 

Pancar recelim de ocakta eger guzel olursa onu da bloguma ekleyecegim :)


Kurabiye malzemesi

1 yumurta aki
50 gr. tereyag yada 50 gr. margarin (oda isisinda yumusamis)
1 Turk kahvesi fincani cicek yag
1 Turk kahvesi fincani nisasta
1,5 corba kasigi pudra sekeri
Aldigi kadar un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu

Pancarli kisim
1 orta boy pancar
2 yemek kasigi dolusu seker
2 cay bardagi su

Yapilisi

1 orta boy pancari kesip 2 yemek kasigi dolusu seker ve 2 cay bardagi su ile pisirin. Suyu koyulasinca ocaktan alip sogutun.  (Ben aceleci davranip iki dakika beklemeyince kurabiyelerim puruzlu oldu :) )



Pancarli karisimin tamamini (taneleri ile beraber) bir kaseye alin. Uzerine yumurta akı,siviyag ve tereyagini ekleyip blenderdan gecirin. Puruzsuz olunca diger malzemeleri ekleyip yogurun. Hamuru oklava ile acin (Ben acarken unlamadim ama siz gerekirse koyabilirsiniz. Sadece ustundeki unlari firca ile temizlemeyi unutmayın) istediginiz kalipla kesin yada elinizle sekillendirin. Yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip 160-170 derecelik firinda alti pembelesene dek pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder