29 Mart 2014 Cumartesi

Gul yapimi (Pasta ustu icin)


Gul yapimi (Pasta ustu icin)

Kucuk bir teflon tavaya 2 yemek kasigi su, 1 corba kasigi nisasta,1 corba kasigi pudra sekeri ve findik kadar tereyagi ekleyip tahta kasıkla karistirarak pisirin. Ocaktan alinca 1 corba kasigi nisasta ekleyip yogurun (oyun hamuru gibi bir kivam olacak) gerekirse biraz su eklenebilir. Bu hamurdan istediginiz pasta susunu yapabilirsiniz.

Not : Icine gulsuyu da ekleyebilirsin...

Gul sekli icin : Gul Tatlısı tarifimde görsel anlatımı var
1. Hamuru acarak daireler kesin ve 3-4 tanesini birbirinin ustune bindirerek kenarindan yuvarlayın. Ortasindan kesin ve bu sekilde 2 tane gul elde edin..

yada :)

 
2. Benim yaptigim bu sekildeydi...
Findik kadar parcalar koparip elinizde yuvarlayin. Parmaginizla acip bir kosesinden rulo yapin. Bu orta kismi olacak. Tekrar findik kadar hamur alip oval sekli verin parmaginizla inceltip bir önce yaptiginiz orta kisma yerlestirin istediginiz buyukluge gelene kadar devam edin

Renklendirmek icin fikir : Ispanak,pancar,havuc gibi renk veren malzemeleri ayri ayri haslayin (ben olcusuz goz karari koydum) pure yapip soguyunca hamurun icine su yerine bu pureden koyun.

Pancarlısını yaptım onu da mesajıma ekleme yapayım :) Sarı olanlar havuç püresinden yapılmıştır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder