22 Mart 2014 Cumartesi

Aynı Tariften Farklı Lezzetler - Alman Pastasi + Zeytinli Pogaca


Alman Pastasi + Zeytinli Pogaca + Elmalı Çörek + Simit Çörek + Sakallı Poğaça
(Ayni Tariften)

2 su bar.ilik sut
1 su bar.ilik su
1 su bar.siviyag
5 yemek kas.tozseker
1 tatli kas.tuz
1 paket (42gr.) yasmaya
Aldigi kadar un
Istege gore mahlep
Yumurta sarisi (uzerine surmek icin)

Pogaca ici:
Zeytin

Alman pastasinin kremasi:3 corba kas.un,yarim kg sut,vanilya ve 7 corba kas.tozseker. 

Kremanin yapilisi :Tum malzemeyi bir tencerede muhallebi kivamina gelene dek pisirin ve vanilya ekleyip sogumaya birakin.

Uzerine serpmek icin : Pudra sekeri

Hamurun yapilisi :Su ve sutu bir kaseye dokun. Maya ve sekeri ilave edip iyice erimesini saglayin.Sonra diger malzemeleri ekleyip iyice yogurun (Hamur yumusak ama ele yapismayacak kivamda olmalı) 10dak. mayalanmasi icin bekleyin. 

Hamuru ikiye bolun birini yuvarlak olarak tepsiye dizin digerinin icine zeytin veya arzu ettiginiz bir harci koyup yaglamis tepsiye dizip 45 dak. dinlendirin. Tuzlu hamura yumurta surup onceden isitilmis 180 firinda pembelesene dek pisirin.Firindan cikarir cikartmaz uzerine bir bez ortup baska bir tepsi kapatin.

Alman pastasi icin hazirladiginiz yuvarlak hamurlari pisirdikten sonra sogumasi icin bir kenarda bekletin.Soguduktan sonra ortadan ikiye ayirip hazirladiginiz kremayi esit bir sekilde iclerine paylastirin. En son pudra sekerini serpip servis yapin.

Not :Uzerine pudra sekeri serpmek yerine cikolata sosu da dokebilirsiniz...

Cikolata sosu: 2 su bar.su,1,5 corba kas. nisasta,2 yemek kas kakao,2 kahve fincani tozseker ve sosun parlak olmasi icin 2-3 adet bitter cikolata (cikolata yoksa 1 cay kas margarin koyabilirsiniz )

Cikolata sosunun yapilisi :Tum malzemeyi kucuk bir tencerede koyulasana dek pisirin. Parca cikolatayi ekleyip sicakken uzerine dokun...


Tarife Ekleme yapıyorum :)
Hazırlanışları ve mayalandırma süreleri yukarıdakiler ile aynı olacak


Elmalı olanı yapmak için yapacağınız miktara göre elmayı rendeleyip az şeker ile pişirin. Tarçını ekleyip soğuyunca hamuru açıp üçgen kesin.Elmalı iç koyup ay çöreği gibi kapatın. Pişince üstüne pudra şekeri serpin. Ay çöreği dedim de o şekilde de yapabilirsiniz. Kakaolu kek ceviz kuruüzüm tarçın sütü karıştırıp iç harç olarak kullanabilirsiniz
-*-*-*-
Sakallı Poğaça için minik bezeler hazırlayıp üzerine yumurta sürdükten sonra pişirin. Soğuyunca ortasından kesip sürülebilen beyaz peynir koyun ağız kısmını da maydanoza bulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder